plangranito.jpg (52628 octets)
 

Beschrijving

   Bekleding van horizontale oppervlakten in ter plaatse gegoten granito.

                Het bekleden van overlopen of van horizontale oppervlakten in ter plaatse gegoten granito bestaat uit korrels of stukken marmer van 2/4mm, 4/8mm, 8/12mm of 12/16mm, perfect gebonden met witte of grijze cement, eventueel met toevoeging van pigmenten.

                De opdrachtgever zal ermee rekening houden dat minimum 70mm ruimte nodig is voor deze vloerbedekking, zoals aangegeven op de tekening hierboven.

    Het werk zal door gekwalificeerde mozaiekbewerkers worden verwezenlijkt in drie verschillende fazes :

 

       1.        De eerste faze omvat het gieten van een grondlaag in beton, bestaande uit de helft grind en de andere helft rivierzand, samen met 300kgs cement per M3. De grondlaag wordt versterkt met een gegalvaniseerd raster. In het geval van grondverwarming moet het raster minimum 15x15x5mm groot zijn en wordt het in het midden van de grondlaag gelegd.

       2.         De tweede faze bestaat uit het gieten van de slijtagebestendige granitolaag met een dikte van 10 to 20mm.

       3.         De derde faze is het aanmaken van de tussenschotten voor alle horizontale oppervlakken. Deze worden evenrediug verdeelt volgens de afmeting van de ruimte om tegels te vormen van 2 tot 12m, afhankelijk van de gekozen korrelgrootte :

              n        korrelgrootte van 2/4mm : tegels van maximum 2m

               n        korrelgrootte van 4/8mm : tegels van max 4m

               n        korrelgrootte van 8/12mm : tegels van max 7m

               n        korrelgrootte van 12/16mm : tegels van max 12m

                De standaard tussenstukken die gebruikt worden zijn in aluminium met een dikte van 3mm en een hoogte gelijk aan die van de granito. Aan de deuren worden de tussenstukken in de beton grondlaag aangebracht op een diepte van een derde van die grondlaag.

                Op aanvraag kunnen eveneens tussenstukken gebruikt worden in   of in PVC.

                Het polijsten gebeurt nadat de granito 5 tot 8 dagen, afhankelijk van de kamertemperatuur, heeft kunnen drogen met behulp van water en een slijpschijf met diamant of magnesium. Na een eerste ruwe behandeling en na het grondig schoonmaken van de oppervlakte, zullen de overblijvende gaten worden dichtgestopt met een mengsel van cement en hars. De afwerkingsglans wordt verkregen door het polijsten met een zachte matte korrel 400. De definitieve glans wordt verkregen door een half-kristallisatie voordat de ruimte kan in gebruik genomen worden.

              Opmerking :

Microscopische porin en lichte nuanceringen in de kleuren van de granitobedekking zijn volkomen natuurlijk en zijn het resultaat van het artisanaal karakter van deze bodem.

 

                                HOME